Author Topic: FB Alpha Bug Tracker  (Read 8042 times)

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk

Offline Robert

  • MAME Devs
  • *****
  • Posts: 395
  • Karma: +27/-0
    • The MESSUI Place
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #1 on: August 27, 2014, 08:10:46 pm »
Excellent idea. :)

Can it be used with the forum login, or is a separate registration required?

Offline iq_132

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3571
  • Karma: +375/-0
  • Just a lion with a sword
    • NeoSource
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #2 on: August 27, 2014, 08:14:46 pm »
Excellent idea. :)

Can it be used with the forum login, or is a separate registration required?
Separate registration.


Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #3 on: September 04, 2014, 04:31:15 am »
Bug tracker feature requests:

Under Severity, add option "Unimplemented" for things that aren't features, but necessary for the game to run properly at certain levels. etc.
Add "All" under Platform and Version selections.
Ability to upload attachments, for savestates.etc. to get to the location of the bug in a game, for example. and picture attachments/screenshots for documenting graphical bugs.

thanks & best regards,
- dink
« Last Edit: September 04, 2014, 04:32:22 am by dink »

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #4 on: September 04, 2014, 05:11:29 am »
Bug tracker feature requests:

Under Severity, add option "Unimplemented" for things that aren't features, but necessary for the game to run properly at certain levels. etc.
Add "All" under Platform and Version selections.
Ability to upload attachments, for savestates.etc. to get to the location of the bug in a game, for example. and picture attachments/screenshots for documenting graphical bugs.

thanks & best regards,
- dink

Thanks for feedback dink. I'll add the extra options later (when I'm home).

There is the ability to upload zip files and screenshosts (only supported after the bug is created). Just click on the bug and go to the attachment section to look at current attachments/add new ones.

As an admin you can delete attachments/notes, etc. and change status once you have clicked on the bug itself.

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #5 on: September 04, 2014, 08:23:10 am »
Excellent! :)

best regards,
- dink

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #6 on: September 04, 2014, 10:43:20 am »
dink,

Looks like you don't add any affected sets either?

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #7 on: September 04, 2014, 02:18:04 pm »
Oops - I couldn't find the extra edit features, it says "click the top row of a bug to edit", but here I must click the bottom rows (light-pink in color) to bring up the edit screen.  Wait, nevermind, I get it now - the edit screen is for editing what I had already typed in previously, the other screen (light pink area/botom row of bug) is for adding new statuses/sets/etc to the bug.  I'm a little slow at realizing things sometimes, my bad!

best regards,
- dink

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #8 on: September 04, 2014, 05:12:29 pm »
Yeah - normal users only get the main view and can click anywhere on the bug.

Initially I had the edit on a double-click, but touch devices have no double-click!

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #9 on: September 04, 2014, 06:32:36 pm »
Ok - new options added.

Feel free to move bug number 5 to confirmed status and add images/savestates as applicable. :)

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #10 on: September 05, 2014, 01:25:21 am »
nice, thanks!
It turned out that my assumption re: this bug was wrong, so I edited the bug accordingly.

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #11 on: September 05, 2014, 02:38:40 am »
seriously buggy bug: I was typing in a long note, clicked away from the firefox window to see the source for reference, came back, clicked in the note textarea to get the cursor back, and all the text disapeared.. ugh.
I'll put the note here for the time being:

in deco16ic.c line 272, xoff (deco16_scroll_x[tmap][y]) is retrieved from the rowscroll data to offset the layer 3 (tmap==2) bitmap data.
This data is updated every frame in the *Draw() routine via a series of calls to pf_update().

in pf_update line 556, is where it parses the rowscroll data from the game and populates deco16_scroll_x[tmap][y].  I suspect the problem might be here, but I could be wrong.  Some of the rowscroll values are huge, which is why I think its failing (1011 - 1028ish, otherwise they're 0)

best regards,
- dink

Offline Treble Winner

  • FBA Dev
  • ******
  • Posts: 1809
  • Karma: +104/-0
  • FB Alpha Team
    • http://www.barryharris.me.uk
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #12 on: September 05, 2014, 03:46:11 pm »
seriously buggy bug: I was typing in a long note, clicked away from the firefox window to see the source for reference, came back, clicked in the note textarea to get the cursor back, and all the text disapeared.. ugh

Thanks for the report dink - easy fix. :)

Offline samo79

  • Newbies
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: +0/-0
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #13 on: October 10, 2014, 01:46:20 am »
Hello guys :-)

I'm just playing with the AmigaOS 4.1 port of Final Burn Alpha 0.2.97.31

http://www.clubevolution4.com/HunoPortSDL/index1.php

It works fine but in a couple of games i have some audio (music) issues, games involved are:

Super Street Fighter 2 and Super Street Fighter 2 Turbo

Both games working fine, but music are totally silent on the intro until i start to play, i mean after the "insert coin" procedure

It's a general and a well know issue or do i need to contact the author of the Amiga port ?
Let me know, thanks !

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2652
  • Karma: +226/-0
  • feed the horse yumyum
Re: FB Alpha Bug Tracker
« Reply #14 on: October 10, 2014, 03:27:23 am »
Hi Samo79,
It could be a simple issue of dip switches, some games have a dip switch that turns off the intro/demo sounds - so look at the games dip switches and see :)

best regards,
- dink