Author Topic: How can I change the image background ?  (Read 186 times)

Offline Pee_wee

  • Newbies
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
How can I change the image background ?
« on: May 15, 2018, 02:39:17 pm »
Hi friends,

Pls, I would like to know how can I change the image background FBA. The default image it does not seem to me pleasing to the eye. I believe it is important change it to our tastes. Unfortunately, I think it the FBA does not allow this. Please see the attachment:

THANKS IN ADVANCE & K.REGARDS




Offline Fulg0re

  • Newbies
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #1 on: May 16, 2018, 10:18:21 am »
Same question asked months before....

Would be a so kind feature !!!

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2507
  • Karma: +213/-0
  • I <3 fried chicken
Re: How can I change the image background ?
« Reply #2 on: May 16, 2018, 09:12:40 pm »
It's not possible, but maybe you know someone that wants to program it?   I'm not good with ui programming.  The source code is available on http://www.fbalpha.com

Offline iq_132

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3520
  • Karma: +366/-0
  • The original dancing hotdog
    • NeoSource
Re: How can I change the image background ?
« Reply #3 on: May 16, 2018, 09:45:23 pm »
iirc old versions of fba had this ability but at some point it was removed. I may also be remembering wrong.



Offline KaaMoS

  • Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +1/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #4 on: May 17, 2018, 08:03:15 am »
iirc old versions of fba had this ability but at some point it was removed. I may also be remembering wrong.
Oh, man... how old I'm (O_O).
In fact you're right. FBA had that feature.

If I'm not wrong, in those years, we had to go directly to the "fba.ini" and fill a couple of lines in order to 1.enable custom background, and 2.to add background image location.

I remember so well I had one of "those new wallpapers in something called HD" as a background with a new model on the block whose name was "Veronika Zemanova" (*_*).
« Last Edit: May 17, 2018, 08:04:46 am by KaaMoS »

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2507
  • Karma: +213/-0
  • I <3 fried chicken
Re: How can I change the image background ?
« Reply #5 on: May 17, 2018, 08:47:05 am »
If you find the version the has it, I might be able to add the feature back!

Offline Romhack

  • Expert
  • *****
  • Posts: 90
  • Karma: +49/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #6 on: May 17, 2018, 11:58:58 am »
If you find the version the has it, I might be able to add the feature back!

IIRC, FBEvo (JiMMy_PaGe build) did load skin.bmp in root folder. I think this is easy to implement.
In vid_interface.cpp, line 174:
Code: [Select]
hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, MAKEINTRESOURCE(BMP_SPLASH), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);

Replace with:
Code: [Select]
hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, _T("skin.bmp"), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);
if (hbitmap == NULL) {
    hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, MAKEINTRESOURCE(BMP_SPLASH), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);
}


Offline Fulg0re

  • Newbies
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #7 on: May 17, 2018, 12:24:47 pm »
Well actually i think they know why they removed this feature.
To be honest i also would be glad to change the FBA Logo into a great looking custom pic.
Its not ?cause the FBA Logo look weird it is more the option to bring more personal flavour in it.

Customisationess :D

'We have to wait and see ....

Offline KaaMoS

  • Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +1/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #8 on: May 17, 2018, 01:49:18 pm »
IIRC, FBEvo (JiMMy_PaGe build) did load skin.bmp in root folder. I think this is easy to implement.
In vid_interface.cpp, line 174:
Code: [Select]
hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, MAKEINTRESOURCE(BMP_SPLASH), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);

Replace with:
Code: [Select]
hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, _T("skin.bmp"), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);
if (hbitmap == NULL) {
    hbitmap = (HBITMAP)LoadImage(hAppInst, MAKEINTRESOURCE(BMP_SPLASH), IMAGE_BITMAP, 304, 224, 0);
}
I think FerchoGTX's "FB Alpha Plus!" builds between 2003-2006 had that feature too, keeping "skin.bmp" on root folder.

Unfortunately, I don't remember which FB Alpha official build had it, but we could contact FerchoGTX, as well as CaptainCPS... perhaps he could remember something about it, since he was used to modify things here an there.

Well actually i think they know why they removed this feature.
I suspect this feature was removed in due to color problems with certain blitters/video drivers. Another reason could be related just to keep traditional "FB Alpha" logo unmodified to be easily identified.
« Last Edit: May 17, 2018, 01:52:04 pm by KaaMoS »

Offline KaaMoS

  • Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: +1/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #9 on: May 17, 2018, 02:03:45 pm »
This is probably out from here, but I'll show it just as a reference.

I found this at the archives... http://fba.emuunlim.org:88/?m=200311
There you can see this post... http://fba.emuunlim.org:88/?p=30

Version around that time was 0.2.94.96


« Last Edit: May 18, 2018, 07:04:49 am by KaaMoS »

Offline Fulg0re

  • Newbies
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +0/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #10 on: May 17, 2018, 02:38:27 pm »
Who knows ....

I dont think FBA wont be less popular when users have the opportunity to customize
the UI.

Some examples .... you are able to cusomize a whole OS on PC ... you are able to customize
the whole UI on your  I or other mobile phones ... yes on some automotiv OEM you can order a
full personalized car ...

So in this case i dont think the layout of just an UI is responsable for getting popular. Honestly i
really want this feature cause i?m not familiar with frontends ... i have my own arcade cab with
for some people inconvenient way to start and play games.... but i like to check and set everthing
all the time.

So a customizable FBA UI would be great. Different Setups for Games with there own style :)

Yes i am strange ... and it is good :)

Kind regards

Offline Stifu

  • Newbies
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +0/-0
Re: How can I change the image background ?
« Reply #11 on: May 19, 2018, 03:04:27 am »
I've got an old version of Resource Hacker (3.4.0.79) lying around on my PC, and it let me easily replace the background image. So maybe it's not worth changing FBA?

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2507
  • Karma: +213/-0
  • I <3 fried chicken
Re: How can I change the image background ?
« Reply #12 on: May 19, 2018, 07:17:09 am »
Treble Winner added a feature to change the background image, it will let you nicely select a png/bitmap.  :)