Author Topic: FB Neo Bugs Reports  (Read 89788 times)

Offline the_maq

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #915 on: September 06, 2022, 08:08:13 PM »
@Dink - Revolution x cheats are not working?

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #916 on: September 06, 2022, 08:36:07 PM »
@Dink - Revolution x cheats are not working?

Hi the_maq, here's an updated cheat.dat to solve that problem, thanks for letting us know!

best regards,
- dink

Offline the_maq

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #917 on: September 06, 2022, 09:05:30 PM »
Hi the_maq, here's an updated cheat.dat to solve that problem, thanks for letting us know!

best regards,
- dink
It's working, thanks for fixing it.
« Last Edit: September 06, 2022, 10:20:19 PM by the_maq »

Offline barbudreadmon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1028
  • Karma: +58/-1
  • Helper
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #918 on: September 07, 2022, 02:29:26 AM »
@dink apparently i forgot sharing some cheat updates with you, so i merged everything together and uploaded the new file at https://github.com/finalburnneo/FBNeo-cheats/blob/master/cheats/cheat.dat

Offline Stifu

  • Member
  • ***
  • Posts: 208
  • Karma: +3/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #919 on: October 13, 2022, 03:28:09 AM »
Hello. Not a bug, but a question.

Game samples are only loaded if they're in the samples folder, right? You can't just make a single zip with all of the files (ROM files + wav files), as FBN will simply ignore the wav files in that case, correct? It's just a bit confusing because Romcenter seems to encourage you to do that.

Offline barbudreadmon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1028
  • Karma: +58/-1
  • Helper
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #920 on: October 13, 2022, 08:17:40 AM »
Game samples are only loaded if they're in the samples folder, right?

Yes

Offline JoelH

  • Newbies
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #921 on: October 13, 2022, 01:35:25 PM »
So am I to understand if I leave the Force 60hz option on the Midway MCR-68k they will all run 2x as fast as they are supposed to?

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #922 on: October 13, 2022, 02:31:12 PM »
JoelH, yes, though that's kinda an undesirable outcome with the feature.  Ideally this feature is to run like games which use 58hz or 59.2hz run at 60hz to get a good fluidic response on monitors which also run at 60hz.  Though, for 30hz games, they become unusable at 60hz.
I'm trying to think of a good way to solve this problem.  Perhaps, have it not act at all on games which are more than 20hz away from 60, when the option is on?  Or just leave it alone / as-is?  (leave it up the the user to toggle it off/on)?  Your thoughts? :)

best regards,
- dink

Offline JoelH

  • Newbies
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #923 on: October 13, 2022, 03:27:53 PM »
JoelH, yes, though that's kinda an undesirable outcome with the feature.  Ideally this feature is to run like games which use 58hz or 59.2hz run at 60hz to get a good fluidic response on monitors which also run at 60hz.  Though, for 30hz games, they become unusable at 60hz.
I'm trying to think of a good way to solve this problem.  Perhaps, have it not act at all on games which are more than 20hz away from 60, when the option is on?  Or just leave it alone / as-is?  (leave it up the the user to toggle it off/on)?  Your thoughts? :)

best regards,
- dink

Yeah I was trying to run Xenophobe and was wondering why it was completely unplayable, then I remembered that setting was still on. Now I'm just creating custom options with the Force off for those games because I don't have a problem with it on anything else so far.

Offline the_maq

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #924 on: October 14, 2022, 12:58:30 AM »
@dink - invincibility cheat for vendetta and spiderman the video game don't work? Both games end up freezing?
« Last Edit: October 14, 2022, 09:03:05 PM by the_maq »

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #925 on: October 15, 2022, 01:57:38 AM »
@dink - invincibility cheat for vendetta and spiderman the video game don't work? Both games end up freezing?

These 2 cheats used modes which were unhandled by fbn, support has been added - please give a try w/latest exe's.

best regards,
- dink

Offline ClessxAlghazanth

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +2/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #926 on: October 15, 2022, 08:52:57 AM »
Hi   :smilie:

In Contra (Japan) , a  gray pixel (or sometimes a single letter) stays on the screen when entering high scores , and sometimes present in the demo mode afterwards

Best regards  :cool:

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #927 on: October 15, 2022, 09:07:03 AM »
Hi ClessxAlghazanth,
Thanks for the bug report,
Unfortunately this is one of those known problems that nobody can seem to figure out.  Hopefully someday we'll get it!

best regards,
- dink

Offline ClessxAlghazanth

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +2/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #928 on: October 15, 2022, 09:21:28 AM »
Thanks , dink  :cool:

Wasn't aware of it till today  :S

I used to play Contra all the time on NES , and then on Nesticle and Fceux for years , but for some reason never got to sit down and play the arcade original seriously

Feels much different than the NES port for sure

Offline the_maq

  • Member
  • ***
  • Posts: 114
  • Karma: +0/-0
Re: FB Neo Bugs Reports
« Reply #929 on: October 16, 2022, 02:12:12 AM »
These 2 cheats used modes which were unhandled by fbn, support has been added - please give a try w/latest exe's.

best regards,
- dink
Thanks mate, its properly working now👍