Author Topic: Little problem with AVI support  (Read 5795 times)

Offline Markus DaMatta

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Junior Member
Little problem with AVI support
« on: November 26, 2004, 10:58:54 AM »
Hello boys, my english is not very good, but I'll try to do the best

I have problems compiling FBA since I added the source for AVI support, I got this source from "FBA Tips and Tricks" thread. When I try to complie my FBA, I receive this error message:


Code: [Select]
Linking executable fba.exe...
c:\fbac\bin\..\lib\gcc-lib\mingw32\3.2.3\..\..\..\..\mingw32\bin\ld.exe: cannot
find -lavifil32
mingw32-make[ 1]: *** [fba.exe] Error 1
mingw32-make: *** [ all] Error 2


Could any one help me???

PD Congratulations by the forum it's really amazing  :D
« Last Edit: May 10, 2005, 02:54:31 AM by iq_132 »

Offline Vorador

  • Newbies
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
  • Junior Member
Little problem with AVI support
« Reply #1 on: November 26, 2004, 11:17:35 AM »
You need a file called lavifil32.a in your MinGW directory  :D

Offline Markus DaMatta

  • New Member
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
  • Junior Member
Little problem with AVI support
« Reply #2 on: November 26, 2004, 04:36:47 PM »
Thanks Vorador, but, this is a .a file that I don't have in my lib directory, where can i get this file?

Offline Shoometsu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
  • Karma: +0/-0
  • I finally have an avatar XD
Little problem with AVI support
« Reply #3 on: November 26, 2004, 08:19:45 PM »
did you change your makefile to list ALL the folders? I remeber that when I added this function, I needed to add some new folder(s) in  my makefile, the function inside makefile is:

alldir   =

confirm if you have all the folders listed in this function...
<- Who are you?

Offline iq_132

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3760
  • Karma: +409/-0
  • Definitely not Dink!
    • NeoSource
Little problem with AVI support
« Reply #4 on: November 27, 2004, 02:56:20 AM »
Quote from: Markus DaMatta
Thanks Vorador, but, this is a .a file that I don't have in my lib directory, where can i get this file?


Check the attachment.  It should have everything you need.


Offline PRican25

  • Newbies
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
  • Balla Bori Balla
Little problem with AVI support
« Reply #5 on: December 03, 2004, 02:32:56 AM »
well i'm getting the same error as Markus DaMatta and i grabbed the files needed and placed them in my MinGW's libs folder but i still get the error and i'm lost as to where exactly should those file\s be at :confused:

Offline iq_132

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3760
  • Karma: +409/-0
  • Definitely not Dink!
    • NeoSource
Little problem with AVI support
« Reply #6 on: December 03, 2004, 02:35:33 AM »
mingw/lib/

That should be it :)