Author Topic: spinner not working in Tron in Mame 2000  (Read 405 times)

Offline Thug

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
spinner not working in Tron in Mame 2000
« on: March 08, 2021, 07:20:47 PM »
I have a GRS Spinner Ver2 and trying to get Tron to recognize the spinner with no luck. Retropie running 4.7. Tron rom is running in the Mame 2000 core. If I understand this right Mame 2000 does not support spinners? is that correct? In Retroarch core options I do not see the line Mame2000-mouse_device = "mouse" like I do in Mame 2003. If I go under Emulators.cfg file tron is listed Arcade_Tron = "lr-mame2000" If I go into configs/all/retroarch/config/mame2000 I open the tron.cfg file in wordpad and do not see "mouse enabled" line.... So my question is, Can I edit the line in wordpad under emulators.cfg from arcade_tron = "lr-mame2000" to arcade-tron = "lr-mame2003"? Will this work if i change cores? Thanks

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4285
  • Karma: +372/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: spinner not working in Tron in Mame 2000
« Reply #1 on: March 08, 2021, 08:27:45 PM »
Should be able to, lr-mame2003 is the way to go!

best regards,
- dink

Offline Thug

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: spinner not working in Tron in Mame 2000
« Reply #2 on: March 08, 2021, 09:06:46 PM »
thanks! So just by changing the line to "lr-mame2003" will work? do I need to copy any .cfg info? Do I need to add/edit any lines? Sorry to sound confused. I really am. If I look in configs/all/retroarch/config/MAME2003/tron.cfg it only has 2 lines of text.... it says

 input_overlay =
"/opt/retropie/configs/all/retroarch/overlay/ArcadeBezels/tron.cfg"

other than that, there are 3 more tron.cfg files.... sequentially tron2, tron3, and tron4. They all say the same line which is this...

input_overlay = "/opt/retropie/configs/all/retroarch/overlay/MAME-Vertical.cfg"


Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4285
  • Karma: +372/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: spinner not working in Tron in Mame 2000
« Reply #3 on: March 08, 2021, 11:14:46 PM »
Give it a try, just leave everything else as-is :)

Offline barbudreadmon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 842
  • Karma: +36/-1
  • Helper
Re: spinner not working in Tron in Mame 2000
« Reply #4 on: March 09, 2021, 06:37:11 AM »
Well, this is neither a retroarch, nor a mame, nor a retropie forum, and while i might be able to give answers if the questions concern FBNeo on retropie, i won't be able to give a solid answer to this one, it would probably be better to ask support to the retropie guys on their forum : https://retropie.org.uk/forum/
« Last Edit: March 09, 2021, 06:39:23 AM by barbudreadmon »

Offline Thug

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
Re: spinner not working in Tron in Mame 2000
« Reply #5 on: March 09, 2021, 07:27:21 PM »
IT WORKED! This is awesome! Like i mentioned before, I really don't know what I am doing in the config files and I really hate to change anything. I'm just beginning in the mame, retropipe, arcade building thing. Anyway, I changed the emulators.cfg file for tron from mame2000 to mame2003. thank you for your help. Back to reading and more playing around