Author Topic: Setup alway's goes back to 720p Resolution  (Read 125 times)

Offline didigo182

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Setup alway's goes back to 720p Resolution
« on: January 24, 2023, 12:21:42 PM »
It doesn't matter what I do whenever I close FBA and when I open it again it goes back to the default setting of 1280 x 720. The 1080p setting is not recorded in the program.

I even tried changing the configuration .ini file but it always comes back when I open it again.

Any solution for this? I'm using the latest version.

« Last Edit: January 24, 2023, 12:58:39 PM by didigo182 »

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: Setup alway's goes back to 720p Resolution
« Reply #1 on: January 24, 2023, 08:27:47 PM »
Hi didigo182,
Go to Video -> Monitor Properties and uncheck the option "Automatically detect fullscreen resolution ..."

best regards,
- dink

Offline didigo182

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Setup alway's goes back to 720p Resolution
« Reply #2 on: January 25, 2023, 06:17:59 AM »
Hi didigo182,
Go to Video -> Monitor Properties and uncheck the option "Automatically detect fullscreen resolution ..."

best regards,
- dink

It works! Thank you my friend!  :biggrin:

Offline didigo182

  • New Member
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
Re: Setup alway's goes back to 720p Resolution
« Reply #3 on: January 25, 2023, 08:07:08 AM »
Hi didigo182,
Go to Video -> Monitor Properties and uncheck the option "Automatically detect fullscreen resolution ..."

best regards,
- dink

Using this topic for another question: by default the region of Neo Geo games is in Japan. How do I set the USA region by default?

Offline barbudreadmon

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 1028
  • Karma: +58/-1
  • Helper
Re: Setup alway's goes back to 720p Resolution
« Reply #4 on: January 25, 2023, 08:41:45 AM »
by default the region of Neo Geo games is in Japan.

Default region is Europe, not Japan.

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4743
  • Karma: +418/-1
  • pie? I nearly bought one!
Re: Setup alway's goes back to 720p Resolution
« Reply #5 on: January 25, 2023, 09:16:56 AM »
Using this topic for another question: by default the region of Neo Geo games is in Japan. How do I set the USA region by default?

Actually the default is Europe/Asia, Japan is a separate setting :)
Load a NeoGeo game, go to the dips and set the bios to a USA version, then go to the inputs editor and hit save preset - this will save a neogeo.ini preset with the setting.  It will then use this preset for NeoGeo games that aren't configured yet (such as, a game that has never run on your system, without he config/games/romset.ini file)

best regards,
- dink