Author Topic: dink's FBN Development & Fixes thread  (Read 410843 times)

Offline el_rika

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1695 on: July 30, 2019, 03:11:52 AM »
Guys, thousand appologies for my previous posts. I am such an ignorant when it comes to the tehnical parts of emulation/romsets.
I tried to educate myself for a few hours last night and managed to learn about the romsets and eventually made it work  :biggrin:

Thanks again friends!


Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1696 on: July 30, 2019, 09:05:13 AM »
Pelucon8, thanks for the info re: G.I.Joe, it's fixed now :)

Offline Pelucon8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +2/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1697 on: July 30, 2019, 01:48:22 PM »
Dink, thank you for fixing it.  :smilie:

Modify:

Is it normal that the "PGM Polygame Master" logo is shown backwards in the game "Bee Storm - DoDonPachi II"?



Obviously after that the game shows normal.

Saludos
« Last Edit: July 31, 2019, 09:33:26 PM by Pelucon8 »

Offline el_rika

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
  • Karma: +0/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1698 on: August 01, 2019, 02:54:47 AM »
I think it's like this on PCB as well.

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1699 on: August 01, 2019, 08:34:38 AM »
Yes, that's right :)
Another known bug regarding Bee Storm: when the first big bee (at the beginning) is nearly finished, a "black grain of rice" kinda thing starts bouncing on the screen near the bee's stinger.  I think perhaps they had a problem dumping the gfx roms on that one.  Who knows, but it shows up in other emulators too.

best regards,
- dink
« Last Edit: August 01, 2019, 08:37:26 AM by dink »

Offline Pelucon8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +2/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1700 on: August 01, 2019, 02:55:24 PM »
el_rika, dink: Thank you for answering. So from what I've read, this is normal.

Dink: I could see the mistake you're referring to and the truth is very subtle... but there it is.

I have another doubt. In the game World Rally 2: In the GUI of the emulator the screenshots don't look good it's as if they were "crushed" compared to other titles:




Is this normal?

Greetings.
« Last Edit: August 01, 2019, 03:11:14 PM by Pelucon8 »

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1701 on: August 01, 2019, 07:41:07 PM »
Pelucon8, thanks for the bug report, fix is in :)

best regards,
- dink

Offline Pelucon8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +2/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1702 on: August 01, 2019, 11:05:24 PM »
Great, that's fast!

Now the photos look right:



Thank you very much :)

Greetings

Modify:

I don't know if it's an emulation error or if it's the same in the real machine, but in the world rally, in the first screen (easy I think) there are elements in the screen that are not loaded simultaneously but they do it later in less than a second. I'll leave it marked with three arrows:



It's a matter of blinking. I've seen some videos and this doesn't happen and that's why I'm confused if it's an emulation error or if it's like that on the machine.

Here's a video where you load everything simultaneously (2:03):

https://youtu.be/Z8VpFlRTrPY?t=121

I don't know if this "mistake" will happen in other scenes of the game...

Well, seeing the next scene (Medium), the "error" also occurs but is more subtle (6:06):



Well, so far I've seen nothing else...

Greetings
« Last Edit: August 02, 2019, 04:25:32 AM by Pelucon8 »

Online iq_132

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 3765
  • Karma: +403/-0
  • Bare Knuckle!
    • NeoSource
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1703 on: August 02, 2019, 04:01:32 PM »
Great, that's fast!

Now the photos look right:



Thank you very much :)

Greetings

Modify:

I don't know if it's an emulation error or if it's the same in the real machine, but in the world rally, in the first screen (easy I think) there are elements in the screen that are not loaded simultaneously but they do it later in less than a second. I'll leave it marked with three arrows:



It's a matter of blinking. I've seen some videos and this doesn't happen and that's why I'm confused if it's an emulation error or if it's like that on the machine.

Here's a video where you load everything simultaneously (2:03):

https://youtu.be/Z8VpFlRTrPY?t=121

I don't know if this "mistake" will happen in other scenes of the game...

Well, seeing the next scene (Medium), the "error" also occurs but is more subtle (6:06):



Well, so far I've seen nothing else...

Greetings
Dink recently fixed some problems with our tilemap routines' priorities. I imagine that this is related.


Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1704 on: August 02, 2019, 06:58:49 PM »
Pelucon8, iq_132, there's nothing wrong with wrally - it draws the extra elements exactly 1 frame after it draws the main scene - this is normal :)  It does exactly the same thing in other emulators.  Pause then single-step with F1 to see in FB or P in mame with shift-P to single step.

Never trust a video on yt, unless you download the 50 or 60hz version of the video file from yt and play it back locally in vlc.  yt usually plays in 30fps (unless you set it, and the video supports higher), meaning it would seem like everything is on the screen instantly.

best regards,
- dink
« Last Edit: August 02, 2019, 07:01:55 PM by dink »

Offline Pelucon8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +2/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1705 on: August 02, 2019, 09:54:34 PM »
iq_132, dink: Thank you very much for answering :). So this compartment is normal, great.

As for the videos on youtube you're right, I had forgotten that detail of 50 or 60hz. Something similar happens in the megaman X2 or X3 (I do not remember), there is a stage that goes all the time trembling but in YT is not appreciated by what is said of the 50 or 60hz, however in emulator if you appreciate ....... XD

That said, thank you very much :)

Greetings.
« Last Edit: August 02, 2019, 09:57:22 PM by Pelucon8 »

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1706 on: August 03, 2019, 08:51:00 AM »
Pelucon8, it's a good spot anyways, usually glitches between scene changes (like that) are due to a bug in emulation, but there is always the exception (like wrally)

best regards,
- dink

Offline dink

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 4042
  • Karma: +337/-0
  • pie? I nearly bought one!
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1707 on: August 03, 2019, 08:53:30 AM »
Hello friends and fans of FB,
We finally have a per-game analog sensitivity option in the input dialog! :)
... previously you could only change this by editing the games' ini file..

best regards,
- dink

Offline Gab75

  • Advanced Member
  • *****
  • Posts: 786
  • Karma: +25/-0
  • All games deserve to be emulated, more or less! :P
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1708 on: August 03, 2019, 02:54:53 PM »
Thanks a lot for this new and very useful (user friendly) feature in the input dialog panel! :)

Offline Pelucon8

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +2/-0
Re: dink's FBN Development & Fixes thread
« Reply #1709 on: August 03, 2019, 07:33:04 PM »
dink, of course. If I see any error of that kind or another, obviously I will go to consult it at yt and of course, here in the forum :)

By the way, thanks for the improvements of the emulator, it gets more and more comfortable :)

Greetings